NepaliMed Norway får årets julegave fra NTNU

Rektor ved NTNU har bestemt at årets julegave går via NepaliMed Norway. Vi er dypt takknemlige for gaven, som er koronatester utviklet ved NTNU, samt kr 200 000 til innkjøp av nødvendig materiell for å utføre testene.

Istedet for  julegaver til alle ansatte, gir NTNU hvert år en donasjon på vegne av alle til et veldedig formål. Det er NTNUs rektor som velger mottakeren.

Les mer om julegaven fra NTNU i Universitetsavisa

NepaliMed Norway har utspring i fagmiljøer tilknyttet NTNU og St. Olavs hospital i Trondheim. NTNU har lange tradisjoner for faglig samarbeid i Nepal. Først innen vannkraft, og deretter en rekke andre områder som blant annet medisin og helse. NepaliMed Norway ble stiftet etter jordskjelvet i 2015, og samlet inn medisiner til Dhulikhel Hospital.

Nå er Nepal hardt rammet av pandemien. Vår samarbeidspartner Dhulikhel Hopsital har fått en nasjonal nøkkelrolle i innsatsen mot korona i Nepal, og er derfor ekstra utsatt. Med NTNUs gave er vi i stand til for på ny å kunne hjelpe våre venner i en dyp krise.

I tillegg samler vi inn midler til personlig beskyttelsesutstyr til helsearbeidere. Valgfritt beløp kan sendes til Vipps 88438 eller
konto 9051 12 45302.