Donasjon på 350 kg avansert sykehusutstyr på plass i Nepal

NepaliMed Norway fikk i dag bekreftet at 350 kg høyteknologisk sykehusutstyr nå har kommet trygt fram til Dhulikhel Hospital, klar til å bidra til helsetilbudet for nepalske pasienter. Dette utstyret omfatter blant annet ti avanserte pasientmonitorer. To av pasientmonitorene er øremerket det nye Gaurishankar Hospital, som nå er i oppstarten på byggeprosessen.

 

Utstyret er relativt nytt, og kommer fra vår donor Nordlandssykehuset. På grunn av oversvømmelser i Nepal og regionen var det krevende å få transportfly, men utstyret fikk heldigvis plass på en flygning som ankom Kathmandu akkurat til oppstarten av den to uker lange Dashain-festivalen. Dashain er årets største og viktigste festival i Nepal.

 

Utstyret er nå fraktet fra Kathmandu til Dhulikhel Hospital der det vil komme til god nytte for nepalske pasienter i mange år framover.